marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Arestați pentru trafic de droguri de mare risc

Arestați pentru trafic de droguri de mare risc

de Redacția Dotto

La data de 15 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în două cauze penale.

În prima cauză, s-a reținut că, în perioada mai – octombrie 2023, o persoană ar fi comercializat direct cantități de noi substanțe psihoactive și ar fi intermediat altor două persoane comercializarea de droguri de risc (canabis) și de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori din municipiul Constanța.

Interacțiunea cu clienții s-ar fi realizat față în față, după ce detaliile privind tipul de drog, cantitatea și prețul ar fi fost stabilite prin intermediul unei platforme de socializare.

În cel de-al doilea dosar, s-a reținut că, în perioada august – octombrie 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, o persoană ar fi comercializat, în mai multe rânduri, cantități de cristal (3-CMC, drog de mare risc) pentru sume între 800 și 1.000 de lei (prețul unei doze fiind de 200 de lei).

Din cercetările efectuate a rezultat că aceasta, pentru a-și fideliza clienții, ar fi oferit o reducere de preț, respectiv 1.700 de lei pentru 10 doze de droguri de mare risc achiziționate.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 4 telefoane mobile, diverse cantități de canabis, 3 grindere cu urme de canabis, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

La data de 15 noiembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus, în cele două cauze penale, reținerea a 4 persoane bănuite.

În cursul zilei de 16 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis propunerea de arestare preventivă a 3 persoane, pentru 30 de zile și măsura arestului la domiciliu, față de a patra.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: IPJ Constanța

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult