marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Arhiepiscopia în pericol să piardă asigurarea

Arhiepiscopia în pericol să piardă asigurarea

de Ileana Gheorghiu

Arhiepiscopia Tomisului este în pericol să nu fie despăgubită de asigurator, în urma incendiului care a mistuit construcția de pe acoperișul clădirii. Reprezentații Primăriei Constanța susțin că porțiunea distrusă de flăcări funcționa ilegal cu acceptul vechii administrații.

Între timp pe internet au apărut fotografii din care reiese că acoperișul și podul clădirii a existat încă de la construcția imobilului, în anul 1932.

Pe lângă ancheta penală declanșată de poliție pentru a afla în ce împrejurări s-a declanșat incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului, autoritățile locale verifică la rândul lor dacă porțiunea distrusă de flăcări funcționa legal. Inițial, Arhiepiscopia Tomisului a spus că a ars mansarda unde erau chiliile călugărilor.

Acum Arhiepiscopul Teodosie schimbă declarația spunând că, de fapt, a ars podul și că nimic nu este ilegal.

Primii care au verificat legalitatea construcției au fost pompierii. Arhiepiscopia Tomisului a intrat în posesia imobilului în 1998.

Primăria Constanța arată că porțiunea distrusa de incendiu funcționa ilegal cu acceptul vechii administrații. Pe rețelele de socializare circulă însă imagini vechi care demonstrează că acoperișul și podul clădirii au existat încă din 1932 și cât timp clădirea a funcționat ca muzeu sau bibliotecă.

Dacă ancheta va constata încălcarea legii, Arhiepiscopia Tomisului riscă să-și piardă asigurarea de care vorbea zilele trecute IPS Teodosie.

Palatul Arhiepiscopal este o construcție ce datează încă din anul 1932. În 1998, clădirea a devenit reședința Arhiepiscopiei Tomisului.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult