Arhiepiscopia în pericol să piardă asigurarea

Arhiepiscopia Tomisului este în pericol să nu fie despăgubită de asigurator, în urma incendiului care a mistuit construcția de pe acoperișul clădirii. Reprezentații Primăriei Constanța susțin că porțiunea distrusă de flăcări funcționa ilegal cu acceptul vechii administrații.

Între timp pe internet au apărut fotografii din care reiese că acoperișul și podul clădirii a existat încă de la construcția imobilului, în anul 1932.

Pe lângă ancheta penală declanșată de poliție pentru a afla în ce împrejurări s-a declanșat incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului, autoritățile locale verifică la rândul lor dacă porțiunea distrusă de flăcări funcționa legal. Inițial, Arhiepiscopia Tomisului a spus că a ars mansarda unde erau chiliile călugărilor.

Acum Arhiepiscopul Teodosie schimbă declarația spunând că, de fapt, a ars podul și că nimic nu este ilegal.

Primii care au verificat legalitatea construcției au fost pompierii. Arhiepiscopia Tomisului a intrat în posesia imobilului în 1998.

Primăria Constanța arată că porțiunea distrusa de incendiu funcționa ilegal cu acceptul vechii administrații. Pe rețelele de socializare circulă însă imagini vechi care demonstrează că acoperișul și podul clădirii au existat încă din 1932 și cât timp clădirea a funcționat ca muzeu sau bibliotecă.

Dacă ancheta va constata încălcarea legii, Arhiepiscopia Tomisului riscă să-și piardă asigurarea de care vorbea zilele trecute IPS Teodosie.

Palatul Arhiepiscopal este o construcție ce datează încă din anul 1932. În 1998, clădirea a devenit reședința Arhiepiscopiei Tomisului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…