joi, 13 iunie, 2024
Home Actualitate Arhiepiscopia Tomisului transmite că nu se implică în lupta electorală și că nu favorizează vreun candidat politic

Arhiepiscopia Tomisului transmite că nu se implică în lupta electorală și că nu favorizează vreun candidat politic

de Redacția Dotto

În contextul competiției politice și al perioadei electorale pe care o traversăm, Arhiepiscopia Tomisului a transmis, marţi, 28 mai a.c., un comunicat de presă, prin intermediul căruia face precizări cu privire la Centrul Eparhial Tomis care își menține neutralitatea și imparțialitatea față de cetățenii și forțele politice cu implicare în demersul democratic al alegerilor. Iată precizările:

1. Credincios hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Centrul Eparhial Tomis își menține neutralitatea și imparțialitatea față de cetățenii și forțele politice cu implicare în demersul democratic al alegerilor, transmițând tuturor candidaților mesajul păcii și îndemnul la o campanie electorală civilizată, în respect față de valorile democratice și identitare.

2. Credem cu tărie că pluralismul societății românești reprezintă condiția și garanția democrației constituționale (Constituția României, art. 8, alin. 1) și îndemnăm pe toți credincioșii ortodocși să participe la demersul electoral, indiferent de opțiunea lor politică.

3. Rarele cazuri de exprimări partinice ale clericilor subordonați Arhiepiscopiei Tomisului au fost efectuate în nume propriu și au primit deja atenționare din partea Centrului Eparhial. Dezavuăm și descurajăm toate tendințele de a atrage Arhiepiscopia Tomisului în lupta electorală, prin folosirea numelui ei și al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în sensul favorizării sau defavorizării vreunui candidat politic.

4. Tuturor candidaților, vechi și noi, le oferim încurajare pe drumul slujirii aproapelui, al respectului față de valorile netrecătoare ale poporului român, al bunăstării și al înaintării morale și spirituale a comunităților cărora, cu ajutorul lui Dumnezeu, le vor fi ocrotitori și gospodari pentru o vreme.

5. Arhiepiscopia Tomisului își manifestă intenția de a colabora cu autoritatea publică pe domeniile de interes comun, mulțumind tuturor reprezentanților administrațiilor locale, indiferent de culoarea politică, pentru disponibilitatea arătată în decursul ultimilor ani.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult