Vila Elena

Arhitecții constănțeni nu au fonduri pentru a reabilita Vila Elena. Proiectul va fi gata în primăvară, autorizația este în termen, dar lucrările nu se știe când vor începe, deoarece membrii Ordinului Arhitecților filiala Dobrogea spun că deocamdată nu au bani.

Clădirea a fost construită acum 100 de ani și de-a lungul istoriei a avut mai mulți proprietari. Din anii 90 nimeni nu s-a mai preocupat însă de renovarea ei, iar astăzi este ruină.

Vila Elena este una din clădirile construite în sec. XX, iar din 2012, de când a devenit proprietatea OAR Dobrogea, intenția membrilor asociației de a reda clădirii strălucirea de altădată a rămas doar un plan. Din lipsa de fonduri, Vila Elena nu a putut fi transformată în Casa Arhitectului, ea continuând a fi și în prezent groapa de gunoi a cetățenilor certați cu bunul simț. Nici anul acesta nu se știe sigur dacă arhitecții vor începe renovarea imobilului. Deși avizele și planurile sunt gata, banii încă lipsesc.

Mulți constănțeni îți amintesc de vilă de pe vremea când erau copii și spun că este păcat ca o clădire atât de frumoasă să fie lăsată în paragină, cu atât mai mult cu cât aceasta se află în centrul Constanței.

Imobilul de pe b-dul Ferdinand nr. 57, cu terenul în suprafață de 633 mp și două corpuri de clădire în suprafață de 236 mp, a avut ca prim proprietar în perioada interbelică pe Tache Manicatide, cel care i-a dat numele Vila Elena.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…