pasaj

O nouă față pentru pasajul din zona Gării Constanța. Schimbarea a fost posibilă datorită proiectului Underground Art Flipping, finanţat de Uniunea Europeană şi derulat de Asociaţia CreativePlus.

Iniţiativa de modernizare a pasajului de la Gară aparţine voluntarei Daria Popa, de la Asociația CreativePlus, care, cu sprijinul autorităţilor locale, a reușit să-l transforme din simplu loc de trecere într-un spațiu în care tinerii să își poată petrecere timpul liber. Astfel, pasajul a fost renovat, zidurile şi dalele, reparate, iar în locul pereților scorojiți și al mizeriei au apărut picturi colorate.

Deși la eveniment își anunțase încă de ieri prezența și primarul Vergil Chițac, acesta a lipsit astăzi. În locul lui a venit city managerul Constanței, Felicia Ovanesian, care după ce l-a scuzat pe primar, a promis că la pasaj vor fi refăcute și scurgerile pluviale, pentru evitarea inundațiilor.

Voluntarii care au lucrat la pasaj spun că după mulți ani în care a fost evitat de constănțeni din cauza mizeriei și a mirosului greu de suportat pasajul de la Gară are toate șansele să devină nu doar un punct de atracție al orașului, ci și un spațiu pentr evenimente artistice și culturale dedicate tinerilor.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…