Artiștii plastici constănțeni au renunțat la proteste

Artiștii plastici constănțeni, care au fost la un pas să fie evacuați din atelierele lor, au renunțat la proteste, după ce au ajuns la un acord cu Primăria Constanța.

Administrația locală le-a promis printre altele că îi va lăsa să își folosească în continuare spațiile în mod gratuit și că le va redeschide galeria de artă. Totul într-o postare a primarului Vergil Chițac.

Liderii Uniunii Artiștilor Plastici din Constanța s-au reunit azi în fața presei la unul dintre cele trei sedii în care își desfășoară activitatea. Aveau programat un protest astăzi, dar au renunțat la el în urma reacției Primăriei. Primarul le-a promis că va scoate de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre controversat și că își vor putea folosi în continuare spațiile gratuit. În plus, spațiile vor fi renovate, fără evacuarea artiștilor, iar ei vor fi consultați în toate proiectele culturale ale orașului.

Vă reamintesc faptul că o Hotărâre din anul 2004, le dă artiștilor plastici dreptul de a ocupa cele spații timp de 49 de ani. Acum, Primăria a promis că aceasta va fi prelungită.

Reacția primarului Vergil Chițac a venit pe Facebook. Acesta a subliniat faptul că intenția administrației locale este de a reabilita sediile atelierelor și de a le păstra destinația de utilitate publică în domeniul artelor plastice. Pentru a pune stop speculațiilor, primăria va reformua textul proiectului de hotărâre și îl va supune votului Consiliului local cu prima ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…