Ascultă Vinul, citește Istoria, scrie Povestea!

Experiențe culturale cu arheologie, istorie și vin, la Constanța.

Consiliul Județean Constanța prin Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează în perioada 20-21 august, în situl arheologic Capidava, proiectul „VinSToria. Experiențe culturale cu arheologie, istorie și vin”.

Evenimentul își propune să conecteze și să prezinte publicului vizitator două dintre bogățiile permanente ale Dobrogei, respectiv vinul și istoria. Programul va fi unul detaliat, care va cuprinde vizite ghidate în cetate, prezentări și degustări de vinuri și produse locale, prezentări de carte tematică, expoziție de artă, expoziție de hărți medievale ale Mării Negre, ateliere de creație și proiecție de film istoric. Totodată, în cadrul evenimentului va fi difuzat filmul „The Secret of Santa Vittoria” ! Celebra proiecție va fi difuzată pe un ecran gonflabil.

 Vinul este martorul tăcut, dar aromat al adevărurilor trecute, prezente, dar și catalizator, al celor viitoare, a tot ceea ce se poate crea, a tot ceea ce se poate visa. In vino veritas!
             Istoria … și da, istoria ne amintește mereu că suntem și devenim istorie cu fiecare minut care trece. Suntem trecut, prezent și viitor, viața însăși, ISTORIA.
             Vinul și Istoria. O poveste născută din aceeași rădăcină vie și fecundă, pământul peste care, o suflare a respirat viață și totul a prins viață.
            Ascultă Vinul, citește Istoria, scrie Povestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Autobuze electrice, pe străzile Constanței

După o săptămână de teste, din acest weekend, constănțenii se pot plimba cu autobuzele ele…