marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Atenție cât stați la soare

Atenție cât stați la soare

de Andreea Bălan

Litoralul românesc se află de la începutul săptămânii sub cod galben de caniculă, iar mercurul din termometre indică temperaturi chiar și 37 de grade Celsius. Cu toate acestea plajele sunt pline de turiști, chiar și la orele amiezii. Medicii atrag însă atenția că expunerea la razele soarelui în plină zi pot avea efecte devastatoare asupra pielii, în special pentru copii.

În zilele toride de vară, medicii recomandă să fim atenți la hainele cu care ne îmbrăcăm, să ne hidratăm și să avem o alimentație corespunzătoare, iar dacă soarele este foarte puternic, cum se întâmplă în această perioadă, să evitam pe cât de mult expunerea.

Intervalul orar 11:00 – 18:00 este cel în care nimeni n-ar trebui să se expună la soare dacă nu este obligat de împrejurări. Însă, la orele prânzului, când mercurul din termometre a arătat chiar și 37 de grade, în stațiunea Mamaia plaja era plină de oameni.

În timp ce specialiștii ne recomandă să nu consumăm alcool atunci când expunerea la soare este de lungă durată, cei mai mulți turiști care ajung pe litoral aleg să se răcoareasă cu o bere rece.

Specialiștii ne recomandă purtarea pălăriilor de soare, a hainelor lejere şi ample, din fibre naturale, de culori dechise, dar și să facem duşurile cu apă călduţă. De asemenea, ferestrele locuințelor să fie închise atunci când temperatura exterioară este mai mare decât cea din casă și deschise seara târziu, noaptea sau dimineața devreme și, eventual, acoperite cu jaluzele sau draperii.

Meteorologii anunță vor că urma și alte zile caniculare, ceea ce înseamnă că hidratarea și respectarea orarului de expunere la soare sunt extrem de importante. Astfel, în sprijinul constănțenilor, dar și a turiștilor intervin și farmaciile din municipiu. În incinta acestora oamenii se pot hidrata și beneficiază gratuit de măsurarea tensiunii arteriale.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult