Atenție la materialele pirotehnice

Polițiștii constănțeni atrag atenția asupra riscurilor la care se expun cei mici atunci când sunt lăsați să utilizeze materiale pirotehnice.

Consecințele utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice pot fi grave – arsuri, desfigurare, afectarea auzului sau a văzului, iar uneori se poate ajunge chiar și la amputarea degetelor.

Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Poliția Română coordonează, în această perioadă, un plan de acțiune la nivel național denumit „Foc de artificii”.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au realizat un experiment pentru evidențierea consecințelor folosirii necorespunzătoare a petardelor și a riscurilor la care se supun cei care le detonează în timp ce le țin în mână, în recipiente închise sau care le aruncă către alte persoane.

Petardele folosite de polițiști sunt din categoria P1, cu un conținut de 4 grame de pulbere, acestea fiind permise comercializării către publicul larg. În cadrul experimentului se pot observa cu ușurință efectele distructive ale deflagrației asupra unor materiale, modul în care undele de șoc se propagă în toate direcțiile, precum și intensitatea exploziei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Intrare liberă la muzee de 1 iunie

Intrare liberă la muzee de 1 iunie. Toate obiectivele Muzeului de Istorie Națională și Arh…