Pastilele cu iod nu trebuie utilizate în mod profilactic. Acestea pot provoca afecțiuni ale glandei tiroide. Avertismentul vine de la Ministerul Sănătății, după întețirea discuțiilor din spațiu public privind necesitatea administrării pastilelor cu iod, în cazul unui atac nuclear.

Doar în caz de urgență în urma unui posibil incident nuclear se administrează comprimate de Iodură de Potasiu, transmite Ministerul Sănătății, care subliniează că pastilele trebuie luate în primele ore de la expunerea la radiații. De asemenea, ministerul de resort a transmis că stocurile vor fi asigurate la nivel guvernamental, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică. În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ, mai transmite Ministerul.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…