Home Actualitate Au apărut primele alge pe litoral
Actualitate - Breaking news - Interne - 6 zile în urmă

Au apărut primele alge pe litoral

alge

Vremea caldă din ultimele zile a favorizat și apariția primelor alge la malul mării. Stratul gros de plante marine, care degajă un miros neplăcut a acaparat o bună bucată din țărm, spre nemulțumirea turiștilor deranjați nu doar de izul algelor, ci și de aspectul lor.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral spune că acționeză pentru colectarea algelor însă, în ciuda efortului lor, nu reușesc mereu să facă față unui fenomen natural.

Printre turiștii aflați astăzi pe o plajă din Constanța am găsit, însă, și o doamnă iubitoare de mare și deloc deranjată de algele de la mal.

Biologii explică fenomenul și spun că algele nu reprezintă niciun pericol pentru cei care intră în contact cu ele, ba chiar dimpotrivă ar fi chiar benefice pentru piele.

Cel mai gros strat de alge s-a format în stațiunile Eforie Sud, Jupiter, Olimp și Mangalia, spun reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, care acționează în această perioadă pentru strângerea lor.

În multe țări din UE, algele marine sunt utilizate la scară largă în industria cosmetică și chiar producerea de biocombustibili. La noi însă producția de alge merge direct la groapa de gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Caz de bullying la Liceul Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna

Vineri, 11.06.2021, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost sesizat de către reprez…