Pe tarabele din Constanța au apărut mieii. Oficial, piețele pentru comercializarea acestora se deschid abia mâine, însă unii fermieri au furat startul. Producătorii avizați de DSVSA vor avea locuri special amenajate în halele de lactate din Piața Griviței și Piața Tomis III. Operațiunile de dezinfecție, dezinsecție și deratizare au avut loc deja, mai sunt așteptați acum doar producătorii.
“Carnea provine de la ferme din județele Constanța și Tulcea, de la animale sacrificate în abatoare autorizate, iar medici veterinari de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța supraveghează în permanență vânzarea. Precizăm că prețurile sunt stabilite de către producătorii locali”,
au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.
Sărbătoarea Paștelui se apropie cu pași repezi, iar comercianții din piețele din municipiul Constanța au început să se pregătească, punând, deja, la vânzare carne de miel. Un kilogram de carne a ajuns chiar și la prețul de 60 de lei, astfel încât mulți dintre constănțeni nu își permit să cumpere destul cât să ajungă pentru o masă de Paște. Unii dintre ei au renunțat să mai cumpere carne de miel anul acesta, în timp ce alții caută să se limiteze doar la a-și face pofta.
Producătorii spun că anul trecut prețul era de aproximativ 50 de lei, însă inflația i-a obligat să vină și ei cu un preț mai mare cu circa 20%.
”Toate preturile au crescut, intre 45 si 50 de lei carcasa, motorina; multi spun :ce , bea mielu motorina ? Nu bea, dar cu ce ari, cu ce semeni, cu ce discui, cu ce recoltezi ? Nu tot cu motorina ? In al doilea rand energia. S-au scumpit si furajele, binenteles, nu mai spunem”
Romică Maican – fermier
Programul de comercializare a cărnii de miel in pietele constantene este de luni – sâmbătă intre orele 8 si 17, iar duminică de la 8 la 12.