Au fugit de caniculă, spre mare

Litoralul rămâne destinația preferată de românii care vor să scape de căldura extremă ce afectează mare parte din țară.

29 de grade au fost astăzi în Mamaia și Constanța, vreme tocmai bună pentru un bronz perfect. Apa sărată și briza sunt un remediu natural împotriva caniculei, iar plajele au fost aglomerate încă de la primele ore ale dimineții. Pentru a-și proteja copiii de soarele de la orele prânzului, mulți părinți au adus cu ei mici corturi sau umbrele. Alții au decis să plece de pe plajă la terase sau spre restaurantele cu aer condiționat.

Salvamarii care scanează plajele și marea de primele ore ale dimineții și până seara se protejează de soare cu șepci, creme de plajă și multă apă. Ajung să bea și peste cinci litri pe zi pentru a face față căldurii. Medicii ne recomandă tuturor să evităm expunerea la soare la orele prânzului și să utilizăm creme cu factor mare de protecție atunci când mergem la plajă. La fel de importantă este hidratarea cu apă plată, consumul de fructe și legume proaspete, purtarea hainelor lejere în culori deschise și a pălăriilor.

Cu măsuri adecvate de siguranță putem face față și caniculei, spun specialiștii, și să ne bucurăm în continuare de relaxare și distracție la malul mării. Cel puțin 80 de mii de turiști se află în prezent în toate stațiunile de pe litoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…