joi, 13 iunie, 2024
Home DOTTO News Au început pregătirile pentru Bibaniada

Au început pregătirile pentru Bibaniada

de Redacția Dotto

Au început pregătirile pentru Bibaniada. Singura competiție feminină de pescuit în echipă din România. Cei care cred că pescuitul este doar pentru bărbați sunt așteptați la Mila 23 pentru a se convinge că nu doar în inima Deltei, ci și în țară, există pescărițe care știu să folosească lanseta. Ele vor face echipă în competiția inspirată de tradiția din satul Mila 23, când, după perioada de prohibiție, femeile din sat ies pe baltă să pescuiască biban. „Bibaniada de fete” este un eveniment organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul femeilor din Mila 23, care îmbină turismul bazat pe pescuitul de agrement cu gastronomia locală, folclorul, tradițiile, muzica tradițională și ideea de turism lent. În prima manșă va fi concurs de pescuit, în manșa a doua – festival gastronomic cu saramuri de biban și alte delicatese pescărești, iar în manșa a treia – program artistic. Evenimentul va fi completat de ateliere creative pentru publicul larg și un târg de produse locale. Totul pe 23 iunie, la Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară din Mila 23. 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult