marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Autobuz cu hidrogen, în teste, la Constanța

Autobuz cu hidrogen, în teste, la Constanța

de Andreea Bălan
Autobuz

La Constanța a fost testat astăzi primul autobuz alimentat cu hidrogen.

Acesta nu poluează la fel ca un vehicul obișnuit și este capabil să parcurgă 350 de kilometri cu o singură încărcare. Autobuzul eco costă în jur de 700 de mii de euro și este testat în această perioadă în 12 orașe mari din România.

Autobuzul folosește tehnologie de ultimă generație, se încarcă în zece minute și poate să parcurgă 350 de kilometri cu o singură încărcare, spun cei care l-au prezentat la Constanța. În plus este nepoluant și extrem de silențios.

Interiorul său este climatizat tot timpul anului: vara menține răcoare, iar iarna temperatura de confort este controlată computerizat.

Costurile se ridică mai exact la 700 de mii de euro.

Autobuze cu hidrogen circulă deja în orașul Koln din Germania și în Bolzano, Italia. Iar Olanda, Italia, Suedia și Austria au lansat deja comenzi și asteaptă să lanseze transportul ecologic pe bază de hidrogen.

De altfel, Comisia Europeană are un plan ambițios pentru folosirea hidrogenului drept comustibil în strategia sa privind neutralitatea climatică. Încă de anul trecut, Comisia a anunțat că intenționează să producă până la 10 milioane de tone de hidrogen regenerabil, până în 2030 și să extindă folosirea acestuia în mai multe sectoare, inclusiv transportul feroviar și maritim, dar și pentru producția de de oțel.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult