Autobuz

La Constanța a fost testat astăzi primul autobuz alimentat cu hidrogen.

Acesta nu poluează la fel ca un vehicul obișnuit și este capabil să parcurgă 350 de kilometri cu o singură încărcare. Autobuzul eco costă în jur de 700 de mii de euro și este testat în această perioadă în 12 orașe mari din România.

Autobuzul folosește tehnologie de ultimă generație, se încarcă în zece minute și poate să parcurgă 350 de kilometri cu o singură încărcare, spun cei care l-au prezentat la Constanța. În plus este nepoluant și extrem de silențios.

Interiorul său este climatizat tot timpul anului: vara menține răcoare, iar iarna temperatura de confort este controlată computerizat.

Costurile se ridică mai exact la 700 de mii de euro.

Autobuze cu hidrogen circulă deja în orașul Koln din Germania și în Bolzano, Italia. Iar Olanda, Italia, Suedia și Austria au lansat deja comenzi și asteaptă să lanseze transportul ecologic pe bază de hidrogen.

De altfel, Comisia Europeană are un plan ambițios pentru folosirea hidrogenului drept comustibil în strategia sa privind neutralitatea climatică. Încă de anul trecut, Comisia a anunțat că intenționează să producă până la 10 milioane de tone de hidrogen regenerabil, până în 2030 și să extindă folosirea acestuia în mai multe sectoare, inclusiv transportul feroviar și maritim, dar și pentru producția de de oțel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…