marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Autobuze electrice, pe străzile Constanței

Autobuze electrice, pe străzile Constanței

de Redacția Dotto

După o săptămână de teste, din acest weekend, constănțenii se pot plimba cu autobuzele electrice achiziționate de municipalitate.

16 mașini nepoluante circulă zilnic în Constanța, de luni până vineri, iar patru sunt de rezervă în garajele CT BUS.

Autobuzele full electrice au o capacitate de 82 de locuri și o autonomie de 160 de kilometri. Mașinile circulă pe liniile 100 și 100 Carrefour și pe linia 43. Cele două zeci de autobuze au costat 55,3 milioane de lei.

Constănțenii spun că sunt mulțumiți de confortul noilor autobuze. Acestea sunt mai spațioase și mai silențioase decât cele vechi.

Pentru mașinile electrice există și 20 de stații de încărcare lentă și două de încărcare rapidă. Acestea au fost montate în curtea CT Bus și în zona Gării Constanța.

În Constanța au fost montate zilele acestea și noile refugii de autobuz. Acestea au panouri de informare, bănci cu spătar și șezut din lemn și sunt confecționate din sticlă și inox. 125 de refugii vor fi montate în tot orașul. Valoarea unui singur refugiu cu tot cu montaj se ridică la aproximativ 17 mii de euro.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult