miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Avarie la Centrala Nucleară de la Cernavodă

Avarie la Centrala Nucleară de la Cernavodă

de Redacția Dotto

Alarmă la Centrala Nucleară de la Cernavodă, în urma deconectării neprogramate a Unității 1.

Incidentul a generat o mobilizare rapidă a echipei de intervenție a centralei, care lucrează pentru a stabili cauza și  a repune rectorul în funcțiune. Reprezentanții Nuclearelectrica au transmis că deconectarea unității 1 nu a pus în pericol siguranța Centralei, a personalului, populației sau mediului înconjurător. .

Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National în după-amiaza zilei de 8 august 2023 din cauza unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară. Specialiștii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la deconectarea automată a Unității 1 de la SEN”, a transmis operatorul centralei nucleare.

Nuclearelectrica a subliniat că situația este sub control și că reactorul 1 va fi repornit în condiții de siguranță pe data de 10 august la ora 12:00

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult