avarie

O avarie majoră a RAJA a lăsat astăzi mai multe cartiere din Constanța fără apă potabilă. Pentru remedierea defecțiunii, compania a fost nevoită să intervină de urgență și să înlocuiască inclusiv o conductă uriașă pe o lungime de 14 metri. Lucrările ample s-au derulat începând de azi noapte și au fost continuate astăzi, aproape întreaga zi.

Avaria de pe bulevardul Tomis, în zona blocului T1, la îmbinarea dintre două conducte ale RAJA cu diametrul de 60 de centimetri și 45 de centimetri a avut loc azi noapte. Echipele de intervenție au intervenit imediat și în jurul orei 3:00 au reușit să reia alimentarea cu apă a zonei afectate.

În această dimineață echipele de intervenție ale RAJA s-au întors însă pe teren. Remedierea avariei pe conducta de 45 de centimetri a necesitat înlocuirea unui tronson din aceasta, pe o lungime de aproximativ 14 metri. Din cauza lucrării complexe, mai multe zone din oraș au rămas fără apă. Zona afectată a fost cuprinsă în perimetrul dintre bd. Aurel Vlaicu – Aleea Cameliei – Adamclisi-Suceava – bd.Tomis, zona delimitată de bd Tomis – Al. Lăpușneanu – Poporului – Eremia Movilă, dar și perimetrul cuprins între bd. Tomis – Soveja – Primăverii – Farului. Fără apă au rămas și locuitorii din Tomis III și zona Stadion, iar în cartierele Tomis 1 și Tomis 2 apa a fost furnizată la presiuni scăzute.

În prezent, compania RAJA derulează la Constanța lucrări prin programul operațional Infrastructură Mare cu o valoare de peste 518 mil. lei din fonduri europene. Lucrările au ca scop modernizarea și înlocuirea a peste 140 de km de conducte de apă și canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Jocurile online, adevărate pericole pentru copii

Polițiștii constănțeni trag un semnal de alarmă referitor la jocurile online. Aceștia au t…