vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate Avem buget pentru orașul Constanța pentru 2022

Avem buget pentru orașul Constanța pentru 2022

de Andreea Bălan

În cifre vorbim despre aproape 1.5 miliarde de lei. Este un buget echilibrat, concentrat pe dezvoltare.

Cheltuielile preconizate sunt mari, dar ne bazăm pe banii din fondurile europene nerambursabile, pentru că, momentan, aceștia reprezintă singura sursă de dezvoltare. Cei mai mulți bani vor fi absorbiți de continuarea proiectelor de infrastructură, iar sistemul sanitar, educația, transporturile și sectorul cultural vor primi mai mulți bani față de anul trecut. Bugetul general este în creștere cu peste 20 de procente față de cel de anul trecut, vorbim despre aproape un milion și jumătate de lei. Bugetul alocat dezvoltării are o creștere spectaculoasă – peste 700% față de anul trecut. Bugetul pentru învățământ crește, de asemenea, cu peste 80 de procente față de cel de anul trecut. Și cel pentru sănătate este în creștere cu 500 % față de 2021 pentru salariile cadrelor medicale, medicamente și materialele sanitare necesare în școli, centre de vaccinare, reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult