Germania a trimis la Baza Mihail Kogălniceanu avioane Eurofighter pentru poliție aeriană la Marea Neagră. Este vorba despre trei aparate de zbor care au aterizat ieri, potrivit Ministerului Apărării.

Odată cu aeronavele la Kogălniceanu au ajuns și 60 de militari, piloți și personal tehnic. În următoarele trei săptămâni militarii germani alături de cei ai Forțelor Aeriene din România și Italia vor participa la misiuni de Poliţie Aeriană Întărită sub comandă NATO. Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România în vara anului trecut, alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii pentru executarea unor misiuni similare de poliţie aeriană. Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, potrivit Ministerului Apărării.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…