sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate Avioane Eurofighter la Baza Mihail Kogălniceanu

Avioane Eurofighter la Baza Mihail Kogălniceanu

de Andrei Cernat

Germania a trimis la Baza Mihail Kogălniceanu avioane Eurofighter pentru poliție aeriană la Marea Neagră. Este vorba despre trei aparate de zbor care au aterizat ieri, potrivit Ministerului Apărării.

Odată cu aeronavele la Kogălniceanu au ajuns și 60 de militari, piloți și personal tehnic. În următoarele trei săptămâni militarii germani alături de cei ai Forțelor Aeriene din România și Italia vor participa la misiuni de Poliţie Aeriană Întărită sub comandă NATO. Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România în vara anului trecut, alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii pentru executarea unor misiuni similare de poliţie aeriană. Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, potrivit Ministerului Apărării.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult