vineri, 14 iunie, 2024
Home DOTTO News Baby, noua vedetă a delfinariului din Constanța

Baby, noua vedetă a delfinariului din Constanța

de Redacția Dotto

Delfinariul din Constanța are o nouă vedetă. Un pui de delfin, născut în captivitate. Baby, a primit deja aplauzele publicului, ieri, în timpul primei sale reprezentații. Toți ochii au fost pe micul exemplar de delfin, care învață de la mama lui să facă salturi și să salute spectatorii.

Delfinariu a fost închis până astăzi, pentru ca puiul avea nevoie de liniște si monitorizare. Acum are 2 luni, se simte foarte bine și este iubit și protejat de toți delfinii din bazin. El este primul pui de delfin născut viu în captivitate de la construcția Delfinariului, în urmă cu aproape 70 de ani. Mămica lui este Chen Chen, are 18 ani și a fost adusă din China în urmă cu 14 ani. Timp de 2 luni a stat lipita doar de pui, insa de cateva zile a inceput sa-l lase liber prin bazin.

„E durduliu, sanatos, se hraneste bine. Mamica lui are destul lapte sa-i ofere, si noi avem grija de chestia asta, hranind-o destul de bine ca sa aiba de unde sa produca lapticul necesar”

Andu Bîlbă – medic veterinar

Angajații sunt atât de precauți încât, ca să nu intervină în relația mamă-pui, nu interactioneaza cu micutul mamifer, sub nicio forma.

„La inceput doar inota, nu facea prea multe, statea foarte mult pe langa mamica lui dar in ultima saptamana, doua saptamani am observat ca a inceput sa devina mult mai independent, se joaca singur. Este foarte jucaus, este exact ca un copil, exact ca un copil. El acuma descopera lucruri, descopera corpul lui, descopera ce poate sa faca”

Diana Dinu – instructor

Deocamdată, Baby – asa cum il cheama pe micuţ, învață prin imitare ceea ce face și mama lui însă este prematur să se decidă dacă va participa la reprezentații.

„Mi-a placut foarte mult, delfinasul cand sarea, delfinii cand atingeau cercurile, cand sareau peste, e foarte interesant, plus ca delfinii sunt foarte inteligenti”

copil

„Îmi place mult ca el mic nu prea face nimic; mai mult se plimba si ceilalti fac scheme uluitoare: sar, se rotesc, danseaza”

copil

In acest moment, la Delfinariul din Constanța se află doi delfini autohtoni și patru din Ucraina.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult