Bărbatul acuzat că a răpit și violat două minore din Brașov este din Constanța

Bărbatul acuzat că ar fi răpit și violat două minore din Brașov, de 10, respectiv 12 ani, a fost reținut și prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Instanța a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, lipsire de libertate în mod ilegal și viol, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13.11.2022 şi până la data de 12.12.2022, inclusiv. Nemulțumit, inculpatul a contestat decizia privind arestarea sa la instanța superioară. Potrivit unor surse, în trecut, individul a avut domiciliul în județul Constanța. Mai mult decât atât, în anul 2015, el a fost condamnat de Judecătoria Medgidia la zece ani de închisoare pentru viol, fiind încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.
 
În 2012, individul ar fi violat-o în două rânduri pe fetiţa de 12 ani a concubinei sale. Fapta a avut loc într-o localitate din județul Constanța.  

În fapt, la data de 28.04.2012 și 03.05.2012 inculpatul a întreținut două raporturi sexuale anale cu minoră (12 ani). Minora era fiica concubinei. Faptele au avut loc pe raza localității Pantelimon unde inculpatul muncea ca îngrijitor animale din luna aprilie 2012.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în 2020, Judecătoria Medgidia i-a respins cererea de eliberare condiționată.
 
De asemenea, tot în octombrie 2020, și Tribunalul Tulcea i-a respins cererea de punere în libertate, hotărârea fiind una definitivă.  Chiar și așa, el a fost pus în libertate în baza legii recursului compensatoriu din penitenciar.
 
„Autorul a fost eliberat în luna noiembrie 2020, dintr-o condamnare de 10 ani pentru un viol asupra unei minore, beneficiind de legea recursului compensatoriu şi câştigând 522 de zile. În seara de vineri, a preluat victimele cu acordul mamei fără a le mai aduce înapoi, aşa cum ar fi trebuit. A agresat sexual ambele copile prima dată într-o pădure în apropiere de Întorsura Buzăului, ulterior în judeţul Prahova. (…) Nu ştim, deocamdată, ce intenţii avea cu fetele (după agresiune – n.r.)“, a transmis prim-procurorul Claudiu Sandu.
 
Bărbatul era înscris în Registrul național al persoanelor care au comis infracțiuni sexuale.
 
Potrivit unui comunicat al IPJ Braşov,din cercetările efectuate în cauză a reieșit că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice și amenințări, ar fi forțat, pe rând, persoanele vătămate minore să întrețină mai multe raporturi și acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului și municipiul Buzău, dar și în localitatea Valea Nicovani din județul Prahova.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.
 
Cele două minore au fost preluate de către un reprezentant al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, fiind instituționalizate și internate în regim de urgență.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol și coruperea sexuală a minorilor”, se mai arată într-un comunicat al IPJ Braşov.

Sursă: ziuaconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

O nouă acțiune a Farului în școli

”Marinarii” au vizitat astăzi Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ din Constanța. Prin …