Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni, că, în prezent, în PNL este competiţie de „cine dă mai multe castane USR PLUS”, menţionând că, în momentul de faţă, formaţiunea pe care o conduce este într-o coaliţie care a fost votată de Parlament şi, cât timp există majoritatea care să susţină Guvernul, va respecta orice decizie vor lua liberalii la Congres.

Că în PNL este o competiţie de cine dă mai multe castane USR PLUS nu am ce să comentez foarte mult. E un lucru pe care îl observăm cu toţii. Aştept să treacă acest ‘super septembrie’ în care toate cele trei partide au alegeri şi apoi să ne întoarcem mai asumat pe programul de guvernare şi pe reformele de acolo. Dincolo de asta, mă rog, sunt elemente de retorică de campanie„, a explicat el, întrebat despre afirmaţiile lui Cristian Ghinea potrivit cărora USR PLUS ar putea ieşi de la guvernare, având în vedere atacurile liderilor PNL la adresa lui Dan Barna, în contextul Congresului liberalilor.

Am spus-o de mai multe ori şi vă răspund şi acum. Cel mai simplu ar fi să ieşim de la guvernare, numai că românii care au dat credit USR PLUS şi ne-au trimis în Guvernul României şi în Parlament, cu ponderea pe care o avem, ne-au cerut să venim şi să luptăm pentru România. Cât timp mai există o soluţie, cât timp cred şi credem că putem să contribuim la schimbarea de care avem cu disperată nevoie noi, ca ţară, o să continuăm să ducem această luptă„, a completat Barna.

El a subliniat că USR PLUS este într-o coaliţie care a fost votată de Parlament.

Din perspectiva USR PLUS, suntem într-o coaliţie care şi-a asumat un program de guvernare susţinut de o majoritate parlamentară. Cât timp lucrurile acestea nu se schimbă, cât timp există majoritatea parlamentară care să susţină acest Guvern, orice rezultat vor decide membrii PNL în ceea ce priveşte preşedintele partidului îl vom respecta şi vom continua guvernarea. (…) Din ce ştiu eu, Congresul unui partid nu înseamnă moţiune de cenzură, cu Guvernul în care suntem„, a spus vicepremierul, întrebat dacă ia în calcul să se aşeze la masa negocierilor cu PNL, după Congresul liberalilor, dacă s-ar propune modificarea schemei guvernamentale.

Potrivit lui Dan Barna, unele dintre reformele asumate de coaliţie sunt „mai departe”, iar altele „mai aproape”. „SIIJ e aproape, mai trebuie doar să găsim forţa să dăm bobârnacul pentru desfiinţare. Pentru unele dintre ele am convenit în cadrul coaliţiei că le vom aborda după septembrie, după cele trei partide vor avea noile conduceri validate sau înnoite şi din acel moment vom lua fiecare dintre ele şi vom aşeza şi un calendar pe masă”, a explicat copreşedintele USR PLUS. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Căști de 11 milioane lei, confiscate

Căști audio în valoare de 11 milioane de lei, dacă ar fi fost originale au fost confiscate…