Barna: miercuri este ziua adevărului - vot final "fără penali"
Home Politică Barna: miercuri este ziua adevărului – vot final „fără penali”
Politică - marți 10 noiembrie 2020

Barna: miercuri este ziua adevărului – vot final „fără penali”

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, precizează că iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” a fost pusă pe ordinea de zi de miercuri a şedinţei Senatului şi că adoptarea ei depinde de PSD şi PNL.

„Miercuri e ziua adevărului: vot final pe ‘Fără Penali’ în Parlament. Iniţiativa ‘Fără Penali în Funcţii Publice’ a fost pusă pe ordinea de zi a plenului Senatului. Suntem la un pas distanţă ca iniţiativa semnată de 1 milion de români să ajungă în Constituţie prin referendum pe 6 decembrie. Dar totul depinde acum de PSD şi PNL”, a scris el pe Facebook.

Liderul USR apreciază că este posibil ca opozanţii acestei măsuri „să încerce tertipuri procedurale”, astfel încât iniţiativa să nu fie supusă votului.

„Un astfel de tertip ar fi invocarea lipsei raportului de la una dintre cele două comisii, adică Juridica condusă de Şerban Nicolae, care ţine de luni de zile în sertar iniţiativa. Termenul regulamentar de elaborare a raportului asupra iniţiativei este demult depăşit: 29 iulie!!! Pentru astfel de cazuri, când o comisie nu-şi face treaba, Regulamentul Senatului are prevedere expresă la art. 89 alin. (4): Comitetul Liderilor de grupuri parlamentare poate pune pe ordinea de zi a plenului o iniţiativă cu termen de raport depăşit”, menţionează Barna.

El reaminteşte că este necesar ca iniţiativa să fie adoptată în săptămâna aceasta în Senat, pentru ca referendumul „Fără penali” să aibă loc odată cu alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Orice amânare acum ar fi doar un tertip pentru a îngropa ‘Fără Penali’. Plenul Senatului poate adopta mâine iniţiativa fără probleme, dacă există voinţa politică din partea PSD şi PNL. E nevoie de 90 de voturi ‘pentru’ în Senat şi pe 6 decembrie România poate face istorie înscriindu-şi în Constituţie principiul ‘Fără Penali în Funcţii Publice'”, a scris Barna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Curtea de Justiție a Uniunii Europene posibil să condamne România pentru înființarea SIIJ

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, a declarat miercuri că există pos…