marți, 16 iulie, 2024
Home DOTTO News Bătrânul și mierea

Bătrânul și mierea

de Redacția Dotto
Bătrânul și mierea

Are 86 de ani, trăiește în Topraisar și nu a făcut școală pentru că nu a avut condiițiile necesare pe vremea aceea. De 70 de ani îngrijește albinele și a vândut deja sute de tone de miere.

Este povestea lui Traian Muha, un apicultor care și-a dedicat întreaga viață ”gâzelor aurii.” Vă invităm să urmăriți o scurta” lectie de apicultură și de viață.

Pe Traian Muha l-am găsit la 30 de km de Constanța, în satul Topraisar. Toată viața și-a dedicat-o creșterii albinelor.

Bătrânul își aduce aminte cu tristețe de vremurile când era copil.

De-a lungul timpului albinele l-au ajutat să își câștige traiul și să își întrețină copiii.

Cu ajutorul unui stup realizat dintr-un coș cu nuiele și acoperit cu pământ, a reușit să crească o familie de albine. În prezent are peste 500 de familii de albine.

Soția bărbatului este și ea pasionată de apicultură și i-a fost alături în toți acești ani.

Iarna, când albinele hibernează, batrânul Traian se ocupă și de treburile casei.

Băiatul său se află în Spania și încearcă să ducă mai departe tradiția familiei. Crește 800 de stupi, peste hotare. Bătrânul de 85 de ani speră ca generațiile care îl urmează să îi ducă moștenirea mai departe.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult