Bazele sportive din oraș în administrarea primăriei

Primăria Constanța vrea să preia de la Ministerul Sportului mai multe baze sportive și imobile. Noul Club Sportiv Municipal ar putea fi îmbogățit cu stadionul Farul și cu Sala Sporturilor.

Consilierii locali constănțeni vor vota în cadrul ședinței de Consiliu de joi, 31 martie, dacă mai multe imobile care aparțin și sunt administrate de Ministerul Sportului, vor fi preluate de autoritățile locale constănțene. Vorbim despre 8 proiecte de hotărâre care au nevoie să fie aprobate la nivel local, pentru ca, mai apoi, solicitările să fie trimise către Guvernul României pentru trecerea imobilelor din domeniul public al statului român în domeniul public al municipiului Constanța. Cele 8 proiecte includ stadionul Farul, complexul de la Flămânda și Badea Cârțan, Sala Sporturilor, Hotelul Sport și Barul Expres, de pe strada Cuza Vodă.

Primarul Vergil Chițac precizează în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre că: “Una dintre preocupările autorităților este dezvoltarea activităților de tineret și sport, prin sprijinirea sportului pentru toți și a sportului de performanță și prin asigurarea condițiilor organizatorice și materiale de practicare a educației fizice și a sportului în municipiul Constanța.” Dacă Guvernul va aproba preluarea imobilelor și a bazelor sportive de către autoritățile locale, acestea vor fi administrate de Clubul Sportiv Municipal Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Medalii de aur și de argint pentru CSM Constanța

Triatloniștii CSM Constanța au încheiat participarea la competiția H3RO Mamaia 2023 cu înc…