vineri, 14 iunie, 2024
Home Politică BEC va afișa prezența la vot în timp real prin SIMPV, pe 9 iunie

BEC va afișa prezența la vot în timp real prin SIMPV, pe 9 iunie

de Redacția Dotto

Biroul Electoral Central a anunțat, marți, că datele despre prezența la vot vor fi prezentate în timp real în ziua alegerilor, pentru fiecare scrutin în parte. Colectarea datelor privind prezența populației la vot se va face în timp real prin intermediul Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV). De asemenea, după închiderea urnelor, datele din procesele verbale încheiate în secțiile de vot vor fi publicate pe site-ul BEC.

Potrivit unui comunicat transmis marţi, BEC a adoptat o Hotărâre referitoare la asigurarea informării opiniei publice privind prezenţa la vot şi rezultatele alegerilor din data de 9 iunie 2024.

„În ziua votării, informarea opiniei publice privind prezenţa populaţiei la vot se va face în timp real, prin afişarea pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente – https://prezenta.roaep.ro/ pentru fiecare secţie de votare – a numărului de alegători care figurează în SIMPV că s-au prezentat la vot, pe fiecare scrutin în parte”, se precizează în documentul adoptat.

În ziua votării, în fiecare oră, pe pagina de internet https://prezenta.roaep.ro/, vor fi afişate următoarele informaţii sintetice, pe fiecare tip de scrutin: comuna/oraşul/municipiul/sectorul şi judeţul/municipiul Bucureşti; numărul alegătorilor care s-au prezentat la vot, defalcat pe tip de scrutin, vârste, gen, rural şi urban; numărul alegătorilor care au votat pe liste electorale permanente; numărul alegătorilor care au votat pe liste electorale suplimentare; numărul alegătorilor care au votat pe copiile de pe listele electorale complementare şi speciale; numărul alegătorilor care au votat cu urna specială.

În ziua alegerilor, BEC va asigura aducerea la cunoştinţă publică a informaţiilor sintetice privind prezenţa la vot la următoarele ore: 10,30; 13,30; 16,30; 19,30 şi 22,30.

De asemenea, BEC va publica pe site-ul propriu datele înscrise în procesele verbale completate în secţia de votare pentru fiecare scrutin în parte, conform Agerpres.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult