Bilanț de vreme rea

Codul portocaliu de vreme rea a răvășit județul Constanța. Un velier s-a răsturnat pe Lacul Siutghiol, cei trei marinari aflați la bord fiind recuperați, în ultimul moment, din apă de salvatorii ISU, la Vadu o tornadă a speriat localnicii, iar la Mamaia, plajele aproape că au fost distruse de grindină.

Localnicii de la Vadu au trăit momente de groază aseară, după ce o tornadă s-a format chiar sub ochii lor și părea că va înghiți totul în jur. Pâlnia uriașă a venit aproape de pământ, însă la un moment dat a dispărut fără urmă și fără să facă pagube. Iar după tornadă, a urmat furtuna.

În Mamaia s-au rupt norii, iar din cer a căzut grindină. Ploaia torențială a inundat tot în calea ei și a alungat turiștii de pe plajă și de la terase. Specialiștii spun că în doar câteva minute s-au acumulat 50 de litri de apă pe metrul pătrat, iar temperatura a scăzut brusc cu 10 grade.

Vântul care a suflat cu peste 70 km pe oră a răsturnat un velier pe lacul Siutghiol, la borul căruia se aflau trei pasageri: doi bărbați și o femeie. Naufragiul a fost anunțat la 112 de un martor care a văzut că ambarcațiunea ia apă, iar salavtorii ISU au ajuns imediat la locul incidentului cu un elicopter SMURD și o șalupă rapidă, care i-a adus pe cei trei pasageri teferi la mal.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Reacția MAE în cazul marinarului român ucis în largul Omanului: Urmărim activ investigaţia privind asasinarea cetăţeanului român

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că va acorda întreaga asistenţă necesară şi …