bilantul

Bilanțul unei tragedii. Primăria Constanța caută soluții provizorii, dar rapide pentru a repune în funcțiune un spital care să îi primească pe pacienții de boli infecțioase. Între timp, rudele își îngroapă morții din incendiul de vineri, iar procurorii audiază zilnic pompieri, pacienți supraviețuitori și cadre medicale pentru a afla de la ce s-a aprins focul, care a lăsat în urmă șapte familii îndoialte.

Vineri, 1 octombrie ramane o zi de doliu pentru 7 familii din Constanta. Rudele îndurerate care-au fost la morga din Constanța să identifice pacienții morti în incendiu, incep sa-i ingroape. Rudele victimelor povestesc cum au aflat de tragedie.

Iar pacientii transferati, continua sa moara. Unul dintre ei la spitalul din Palazu Mare, altul la spitalul judetean.

Medicii de la Spitalul ars de Boli Infecțioase trag din nou semnalul de alarmă si spun ca tragedia s-ar putea repetea oricand. Este nevoie de investitii majore, echipamente si dotari, astfel incat viata pacientilor sa nu mai fie pusa in pericol. Dar nu sunt bani deocamdata.

În prezent sunt două anchete în desfăsurare la Constanta. Una a corpului de control și una a procurorilor care vor sa afle jurnalul intregii operatiuni de interventie si cate forte a cerut in sprijin, ISU Dobrogea cand a vazut ca 1o masini de pompieri nu-s de ajuns.

In total, 130 de pompieri au stins incendiu si au evacuat bolnavii, vineri la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vești proaste de la brutari. Pâinea, mai scumpă

Vești proaste de la brutari. Pâine s-a scumpit deja cu peste 10 la sută, iar prețul va con…