trotuar

Arhiepiscopul Tomisului spune că Biserica Izvorul Tămădurii ridicată pe trotuarul din Tomis III nu va fi în niciun caz dărâmată. Teodosie subliniază că, în ciuda deciziei Instanței, nu vede pe nimeni atât de curajos încât să o pună la pământ și cere ca aceasta să fie relocată.

Arhiepiscopul Tomisului a reacționat într-o conferință de presă în legătură cu decizia Tribunalului Constanța care a scris negru pe alb că biserica ridicată fără autorizație de construcție pe trotuarul din Tomis III trebuie demolată.

Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei a mai punctat și că Biserica va respecta decizia magistraților însă că legea nu poate fi împotriva interesului general al comunității, iar mulți dintre credincioșii care locuiesc în zonă nu vor să rămână fără lăcașul de cult unde sunt obișnuiți să meargă să se roage.

Judecătorii de la Tribunalul Constanţa au dat şi un termen-limită până la care trebuie demolată biserica de pe trotuar și spun că decizia lor trebuie pusă în aplicare până pe 13 martie 2022. Iar în cazul în care Arhiepiscopia Tomisului va refuza să respecte hotărârea magistraților, Primăria are dreptul să demoleze lăcaşul de cult. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…