Blocadă pe Marea Neagră, la Sulina

Este aglomerație pe Marea Neagră. Peste 70 de nave ucrainene încărcate cu cereale, tancuri și motorină așteaptă să intre în Portul Sulina, la controlul de frontieră.

Blocajul s-a format din cauză că verificările se fac în doar trei puncte de acostare, mult prea puține pentru fluxul actual, explică reprezentanții Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați. Aceștia spun că până la izbucnirea războiului din Ucraina, prin portul Sulina treceau zilnic maximum 3 nave. Acum numărul acestora ajunge și la 80, ceea ce face ca timpul de așteptare să crească de la câteva zeci de minute, la câteva zile.

După ce trec de controlul de frontieră de la Sulina, navele pleacă mai departe spre porturile Giurgiulești sau Ismail, aglomerate și ele din cauza războiului. Canada și-a exprimat astăzi disponibilitatea de a trimite nave în România pentru a exporta grâul blocat în Ucraina de invazia rusă. Ministrul de externe al Canadei a declarat presei că una dintre priorităţile ţărilor occidentale este de a facilita exportul de grâu ucrainean şi de a asigura următoarele recolte ale Ucrainei. Din cauza blocadei din porturile Ucrainei, aproximativ 20 de tone de cereale aşteaptă în silozuri să fie exportate, iar recolta din acest an este în pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Canicula topește Constanța

51 de grade are nisipul în Mamaia. Un val de căldură extremă a pus stăpânire pe tot litora…