Mamaia

Panică aseară în Mamaia. Peste 100 de persoane au rămas blocate la înălțime, în stațiune, după ce telegondola s-a blocat. Doi turiști s-au speriat atât de tare încât au avut nevoie de îngrijiri medicale. La locul incidentului au intervenit mecanicii telegondolei, dar și echipajele de intervenție de la ISU Dobrogea.

Suspendați la 50 de metri între mare și lac deasupra stațiunii Mamaia, panica s-a instalat rapid printre turiști. Inițial s-a crezut că instalația s-a oprit din cauza unei căderi de tensiune însă când au văzut că motorul electric nu mai porneste deloc, inginerii au dat repede alarma și au apelat la generatorul de avarie.

Încet, dar sigur, toate cabinele au ajuns la cele doua capete ale Telegondolei, unde pe turiști îi așteptau deja mai multe echipaje medicale și SMURD, chemate de urgență. 55 de turiști au fost coborâți prin capătul dinspre Cazino Mamaia și 62 prin punctul de îmbarcare dinspre Satul de Vacanță.

Verificările au arătat că telegondola s-a oprit din cauza unui senzor de la stâlpul numărul 6, care a generat o alarmă falsă. Imediat a intrat în funcțiune sistemul de protecție care a oprit toata instalația. De altfel, acest senzor era programat pentru verificări de câteva zile. Astăzi, telegondola intră în revizie generală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Reacția MAE în cazul marinarului român ucis în largul Omanului: Urmărim activ investigaţia privind asasinarea cetăţeanului român

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că va acorda întreaga asistenţă necesară şi …