duminică, 21 iulie, 2024
Home Breaking news Bobotează, la 15 grade, pe litoral

Bobotează, la 15 grade, pe litoral

de Andrei Cernat

Cel puțin 6.000 de constănțeni au participat langa faleza Cazinoului din Constanța la slujba de sfințire mare a apelor mării. Credincioșii s-au îngrămădit apoi, stăpâniți cu greu de jandarmi, să intre în posesia peturilor cu agheasmă oferite de Arhiepiscopia Tomisului.

Pe o vreme însorită, de primăvară, portul turistic Tomis de lângă faleza Cazinoului a fost invadat la prânz de mii de enoriași. Ceremonia religioasă a inceput de dimineață, la Catedrala, fiind urmată de o uriașă procesiune pană pe malul mării. IPS Teodosie a sosit pe o caleașcă trasă de cai.

Credincioși de toate vârstele au asistat la slujba de Bobotează, oficiată, de pe o scenă inaltă, de arhiepiscopul Teodosie și un alai de preoți.

Ca de obicei in ultimii ani, oficialitățile au lipsit. Aproape 30 de tineri au plonjat apoi în apa mării după cele trei cruci aruncate, dintr-o ambarcațiune, de IPS Teodose. După slujbă, credincioșii au uitat însă de cele sfinte și s-au îngrămădit să obțină cât mai multe peturi cu apă sfințită, din cele 200.000 puse la dispoziție de Arhiepiscopia Tomisului. Gardurile de protecție au fost proptite cu greu de jandarmi pentru a nu fi dărâmate.

Mai multe care trase de cai, ponei și măgăruși ce duceau butoaie cu apă sfințită au pornit la final pe străzile orașului pentru constănțenii care nu au putut ajunge la slujba de Bobotează de pe malul mării.

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare sprijină gratuit această acțiune și participă activ cu navele SAR ARTEMIS și SAR PHOENIX, precum și cu Grupul de Scafandri din dotarea ARSVOM, în vederea asigurării siguranței și securității participanților la aruncarea celor trei cruci în largul Mării Negre.

Se spune că dacă prinzi crucea din apa sfinţită a mării, ai noroc tot anul ,eşti ferit de boli şi de necazuri.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult