Bobotează la Hârșova
HomeActualitateBobotează la Hârșova
Actualitate - News - o săptămână în urmă

Bobotează la Hârșova

Bobotează la Hârșova! Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului a ajuns ieri la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Hârșova. De acolo a plecat în procesiune către malul Dunării.

Slujba de Sfințire Mare a Apei a fost oficiată la ponton, apoi ierarhul a aruncat trei cruci în Dunăre, ce au fost recuperate de către tinerii curajoși.

După ce a oficiat slujba de sfințire a apei de Bobotează la Constanța, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a poposit ieri după-amiază la biserica „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou” din localitatea Hârșova.

De aici, s-a plecat în procesiune către malul Dunării, în zona Căpităniei Hârșova. Slujba de Sfinţire Mare a Apei a fost oficiată la ponton, apoi ierarhul a aruncat trei cruci în apa Dunării, ele fiind recuperate de către tineri curajoși.

Tinerii au fost felicitați și binecuvântați de ÎPS Teodosie.

Canoanele Bisericii prevăd ca numai de două ori pe an să se poată săvârșit slujba de Sfinţire Mare a apei, la Botezul Domnului, atât în ajun, când se sfinţeşte apa cu care preoţii stropesc apoi casele creştinilor, cât şi în însăşi ziua Botezului Domnului, după Sfânta Liturghie, când se sfinţeşte apa pe care o iau creştinii acasă, pentru tot anul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Mai puține cazuri de răceală și gripă față de sezonul precedent

În fiecare an, milioane de oameni sunt „victime” ale răcelii, mai ales copiii, care merg l…