vineri, 17 ianuarie, 2025
Home Actualitate Book Impact, o călătorie în istoria Dobrogei

Book Impact, o călătorie în istoria Dobrogei

de Ileana Gheorghiu

S-a dat startul proiectului cultural „Book Impact – Cartea Dobrogeană“. 29 de volume din colecția Centrului Teodor T. Burada vor călători în mai multe orașe din țară, în cadrul unor expoziții care promovează Dobrogea.

Pe 11 octombrie, cărțile vor ajunge la Tulcea și vor putea fi văzute la Biblioteca județeană Panait Cerna, apoi vor pleca ajunge la București, în cadrul unei expoziții speciale. „Excursiuni în Dobrogea“, scrisă de Ion P. Licherdopol, „Amintiri din Dobrogea“ de Al. Malcoci Petrescu sau „Școala Românească Dobrogeană de la înființare până în anul 1938“, de Vasile Helgiu sunt doar câteva dintre titlurile propuse. Volumele pot fi văzute acum și studiate, la Biblioteca Județeană „I.N .Roman“ din Constanța.

„Când am ajuns eu aici, la Centrul Cultural Județean Teodor T. Burada, acum mai bine de un an, primele mele descoperiri au fost, evident, cărțile. Am făcut o selecție împreună cu colegele mele, am luat 29 de titluri, 29 de cărți reprezentative pentru Dobrogea și județul Constanța și le-am organizat într-o expoziție. O expoziție itinerantă, Cărți Călătoare“, spune Laura Stroe, directorul Centrului Cultural Județean Teodor T . Burada, conform radioconstanta.ro .

Până pe 11 octombrie, cărțile selectate pentru  proiectul cultural „Book Impact-Cartea Dobrogeană“ vor putea fi văzute la Biblioteca Județeană „I.N. Roman“ din Constanța. Bibliotecarul de la colecțiile speciale, Doina Moșoiu, completează:

„Toate textele prezentate sunt volume fundamentale pentru cunoașterea istoriei Dobrogei, iar autorii, printre care îi amintesc pe Teodor Burada, Vasile Helgiu, Virgil Andronescu sau Constantin Sari au fost personalități remarcabile care, din punctul meu de vedere merită o vizibilitate postumă“, a completat bibliotecarul de la colecțiile speciale ale Bibliotecii Județene I.N Roman, Doina Moșoiu.

Ce înseamnă un volum anastatic? O editare sau o reeditare a unei prime ediții în care textul este reimprimat prin transport chimic, pe piatră litografică sau pe o placă de zinc, dar fără a se recurge la metode fotografice, ne-a explicat bibliotecarul Doina Moșoiu.

Pe 11 octombrie, cărțile anastatice vor călători la Tulcea și vor putea fi văzute la Biblioteca județeană Panait Cerna, apoi vor ajunge la București, în cadrul unei expoziții speciale.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult