Borș gratuit pentru participanți, la Festivalul Borșului Lipovenesc

20 de mii de participanți sunt așteptați weekend-ul acesta, la Jurilovca, la cea de-a treia ediție a Festivalului Borşului Lipovenesc, cel mai mare festival în aer liber din Tulcea.

Scopul evenimentului este să promoveze zona și turismul în această parte a Dobrogei, a tradițiilor și culturii dobrogene. Timp de două zile, în 50 de cazane imense se vor pregăti peste 40.000 de porții de borș pescăresc, ce vor fi distribuite gratuit participanților la festival. Pe lângă borșul de pește lipovenesc, cei prezenți vor putea gusta și alte preparate din bucătăria tradițională dobrogeană.

La eveniment vor participa meșteri populari și producători din întreaga regiune. Fiecare seară se va încheia cu concertele unor îndrăgiți artiști români: Delia, Radu Captări, Elena Gheorghe și Marcel Pavel. La Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca vor participa și mai multe ansambluri, printre care Landăș și Cimbrișor. Festivalul se va încheia cu focuri de artificii.

La Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca vor participa ansamblurile: Landăș – Sarichioi, Cimbrișor – Isaccea Diana și Alexandra Amelian, „Băbăianca” – Babadag, Baladele Deltei, Gjonda și Tanoufara – Tulcea, Juraveli si Reabinușca – Jurilovca. Fiecare seară se va încheia după concertele unor artiști consacrați – Delia și Radu Captări (27 august) și Elena Gheorghe și Marcel Pavel (28 august).

Festivalul se va încheia cu focuri de artificii.

Informații importante pentru cei care vor veni în localitate cu ocazia Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca:

– Parcarea automobilelor este gratuită pe raza localității Jurilovca;
– În timpul festivalului urmați indicațiile voluntarilor legate de locurile de parcare;
– Parcați pe partea dreaptă a străzilor cu sens unic;
– Nu este nevoie să parcați lângă portul turistic. Un microbuz vă va prelua din locul unde ați parcat în aproximativ 10 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Festivaluri de teatru, muzică și film finanțate de Consiliul Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat astăzi contracte de 3,7 milioane de lei cu mai multe…