vineri, 14 iunie, 2024
Home Breaking news Braconaj în miez de noapte: Bărbat prins în flagrant delict la Dunăreni!

Braconaj în miez de noapte: Bărbat prins în flagrant delict la Dunăreni!

de Redacția Dotto

Dunăreni, 26 mai 2024 – În noaptea de 25 spre 26 mai, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu, în colaborare cu Serviciul Siguranță Transporturi, au desfășurat o acțiune de amploare pentru combaterea faptelor ilegale în domeniul piscicol. Operațiunea a avut loc în amenajarea piscicolă Dunăreni și a vizat braconajul și alte activități ilegale legate de pescuit.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au surprins în flagrant delict un bărbat în vârstă de 47 de ani, care desfășura activități de braconaj. Potrivit autorităților, bărbatul folosea patru plase de pescuit monofilament, fiecare având o lungime de 80 de metri, pentru a captura pește din specii protejate. În momentul intervenției, acesta avea în posesie 28 de kilograme de pește, majoritatea din speciile crap și caras.

Acțiunea de noaptea trecută face parte dintr-o serie de măsuri intensificate pentru protejarea resurselor piscicole și asigurarea respectării legislației în vigoare. Utilizarea plaselor de pescuit monofilament este interzisă, iar braconajul reprezintă o infracțiune gravă, afectând echilibrul ecosistemului și resursele naturale ale țării.

Aceste intervenții sunt esențiale pentru protejarea biodiversității acvatice și pentru menținerea unui mediu natural sănătos. Vom continua să monitorizăm atent aceste activități și să intervenim prompt pentru a preveni și sancționa orice abateri de la lege” a declarat un reprezentant al Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu.

În urma incidentului, pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. Această ordonanță reglementează activitățile de pescuit și stabilește sancțiuni stricte pentru faptele de braconaj și alte infracțiuni conexe.

Polițiștii avertizează că acțiunile de control vor continua și că orice persoană surprinsă desfășurând activități ilegale în domeniul piscicol va fi sancționată conform legii. Autoritățile îndeamnă cetățenii să raporteze orice suspiciune de braconaj sau alte activități ilicite pentru a contribui la protejarea resurselor naturale ale României.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult