A murit MARADONA
HomeBreaking newsBREAKING NEWS: Șoc MONDIAL! A murit DIEGO MARADONA
Breaking news - Sport extern - miercuri 25 noiembrie 2020

BREAKING NEWS: Șoc MONDIAL! A murit DIEGO MARADONA

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, după ce a suferit un stop cardiac. Legenda fotbalului a avut un atac de cord la domiciliu la doar două săptămâni după ce a părăsit spitalul, unde a fost operat de un cheag de sânge pe creier.

A murit Maradona. Acesta era într-o casă din Tigre după operația suferită în urmă cu câteva zile. Zeul Argentinei a facut stop cardiac.

A jucat fotbal de club pentru Boca Juniors, Napoli și Barcelona, ​​printre altele și a fost adorat de milioane de oameni din întreaga lume pentru abilitățile sale geniale. Maradona a fost responsabil pentru infamul „Mâna lui Dumnezeu” care a eliminat Anglia din turneul din 1986.

Presa argentiniană Clarin a dat știrea miercuri după-amiază, descriind moartea lui Maradona ca având un „impact mondial”. Vestea tristă a fost confirmată de avocatul acestuia. În curând, omagiile se revărsau în toată lumea fotbalului. Maradona a părăsit spitalul pe 11 noiembrie la doar opt zile după ce a fost internat de urgență pentru operație pe creier.

Fostul fotbalist argentinian a fost externat de la clinica privată Olivos, chiar înainte de ora 18:00, pe 11 noiembrie.

Maradona a fost internat în spital săptămâna precedentă și a trebuit să fie operat de urgență pentru a-i scoate un cheag de sânge de pe creier. Reporterii TV argentinieni care călătoreau cu motociclete au filmat ambulanța care îl transporta. Avocatul său, Matias Morlahas, a declarat că fostul fotbalist de 60 de ani va continua să primească tratament pentru dependența de alcool. Maradona era așteptat să stea într-o casă cu fiicele sale mai mari.

Maradona, care a câștigat Cupa Mondială cu Argentina în 1986 și a fost antrenorul la Gimnasia și Esgrima în țara sa natală, fusese internat la spital de mai multe ori de la pensionare. Aproape că a murit de insuficiență cardiacă indusă de cocaină în 2000 și a suferit ani de reabilitare.

Maradona, care era bine cunoscut pentru că avea un stil de viață sălbatic în timpul și după zilele sale de joacă, a avut o operație de by-pass gastric pentru a pierde în greutate în 2005 și a fost din nou internat doi ani mai târziu pentru hepatită indusă de alcool.

ISTORIA LUNGĂ A DROGURILOR ȘI ABUZULUI CU ALCOOL

Maradona a început să consume cocaină la mijlocul anilor ’80 – în timpul perioadelor sale de joacă, dezvoltând o dependență de droguri și alcool în următoarele două decenii. Consumul său de droguri a început în 1982 și se pare că s-a agravat în 1984 când s-a mutat la Napoli și a avut legături cu Comorra.

În 2014, Maradona a spus despre consumul său de droguri: „Le-am oferit adversarilor un mare avantaj. Știți jucătorul care aș fi putut fi dacă nu aș fi luat droguri? Prima sa pedeapsă reală a venit în 1991, când a fost interzis timp de 15 luni de Napoli după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină.

Mai târziu, în același an, a fost arestat la Buenos Aires pentru că deținea o jumătate de kilogram de cocaină și a primit o condamnare de 14 luni cu suspendare.

Turneul său urma să se încheie devreme, însă după ce a fost expulzat zile mai târziu pentru că a fost testat pozitiv la cinci variante de efedrină, o substanță interzisă. A fost interzis timp de 15 luni, punându-și capăt carierei internaționale. În 1995, s-a mutat la Boca Juniors, dar doi ani mai târziu a „picat” la un test de droguri pentru a treia oară în șase ani, punând capăt carierei sale de jucător.

Oficial, o „substanță interzisă” este tot ceea ce a fost dezvăluit în legătură cu testul respectiv, dar președintele Boca, Mauricio Macri, a declarat în interviuri că, cocaina a fost găsită într-o probă de urină. În 1996, Maradona a spus public: „Am fost, sunt și voi fi întotdeauna dependent de droguri”. În 2000, legenda fotbalului a suferit o supradoză, iar în 2004 a avut un infarct.

Un an mai târziu, a fost forțat să facă o operație de by-pass gastric, iar în 2007 s-a întors din nou la spital, de această dată suferind de hepatită. Se înțelege apoi că a încetat să mai ia droguri, spunând în 2017 unui jurnalist că nu mai consumase droguri de 13 ani și se simțea „grozav”.

A murit MARADONA. Totusi el a consumat alcool din 2004. A apărut un videoclip despre el bând tequila într-un avion și a susținut că „a băut tot vinul” înainte de a câștiga împotriva Nigeriei.

Cu toate acestea lumea îl va ține minte pentru performațele sale fotbalistice, rămânând unul dintre cei mai buni fotbaliști ai planetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Aproape jumătate dintre dascălii din învăţământul preuniversitar vor să se vaccineze anti-COVID-19

Aproape jumătate dintre cadrele didactice din învăţământul preuniversitar din judeţul Cons…