BREXIT: negocieri eşuate
HomeExternePolitică externăBREXIT: negocieri eşuate
Politică externă - joi 10 decembrie 2020

BREXIT: negocieri eşuate

Boris Johnson și Ursula von der Leyen nu au ajuns la niciun acord, în urma cinei considerată ultima șansă a unui acord post-Brexit. Termenul pentru încheierea acestuia este prelungit până duminică.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a transmis vineri liderilor statelor membre ale Uniunii Europene, reuniţi la Bruxelles, că probabilitatea unui acord asupra viitoarelor relaţii comerciale cu Regatul Unit este foarte mică, transmit Reuters şi AFP.

”Situaţia este dificilă. Principalele obstacole rămân”, a spus Ursula von der Leyen. ”Probabilitatea unui ‘no deal’ este mai mare decât a unui acord. Vom vedea până duminică dacă este posibil un acord”, a adăugat ea.

Doamna Von der Leyen:

Pozițiile noastre asupra Brexitului rămân foarte îndepărtate. Am stabilit ca echipele de negociere să se reunească imediat, pentru a încerca să le rezolve. Vom ajunge la o decizie până la finalul acestei săptămâni”, a comunicat doamna Von der Leyen la finalul întrevederii, lăsând de înțeles că summitul liderilor UE care se desfășoară azi și mâine nu va avea pe masă un acord post-Brexit, dar și că termenul de încheiere al acestuia a fost prelungit cu încă patru zile.

Ulterior, Lira sterlină a scăzut față de celelalte monede în tranzacțiile de pe piețele asiatice. Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a avertizat anterior că un Brexit fără acord ar provoca daune pe termen mai lung economiei Marii Britanii decât pandemia COVID-19, iar impactul ar putea fi resimțit timp de decenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

CIA: demisie la vârf

CIA a anunţat, pe contul de Twitter, demisia directoarei, care a transmis că „a fost…