Bricul “Mircea” a plecat în voiaj de instrucție

Cel mai cunoscut ambasador al României în lume, nava școală Mircea, a ridicat astăzi ancora spre o nouă aventură pe mare.

Aproape 80 de studenți români și străini au plecat în primul lor marș internațional de instrucție. Timp de 28 de zile ei se vor antrena pentru o carieră pe mare. Velierul va acosta în mai multe porturi din Grecia, Turcia și Italia și va reveni acasă pe 31 iulie.

În aplauzele familiilor marinarilor și cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Teodosie, nava-școală „Mircea” și-a ridicat pânzele în această dimineață din Portul Militar Constanța, ducând cu ea visurile și speranțele a zeci de tineri. La bord navei s-au îmbarcat 67 de studenți din anul II de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și 12 studenți străini de la academii partenere din Bulgaria, Germania, Polonia, Turcia, Letonia, Spania și Italia. Printre membrii echipajului și foarte multe tinere dornice de o carieră pe mare.

Tinerii cadeți de la bord vor fi instruiți de profesorii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Scopul marșurilor de instrucție este acela de a le forma viitorilor ofițeri ai Forțelor Navale Române și ai Poliției de Frontieră – Garda de Coastă deprinderile specifice carierei alese. Pe durata celor 28 de zile de instrucție, nava – școală va acosta în Porturile Pireu din Grecia, Taranto din Italia și Izmir din Turcia.

În timpul voiajului, nava-școală „Mircea” va avea și o importantă misiune de reprezentare. Velierul a fost declarat oficial, în anul 2019, Ambasador Onorific în Serviciul României, iar în anul 2022 Ambasador al României Sustenabile. Nava simbol a Forțelor Navale Române va promova în porturile în care va ajunge tradițiile marinărești și școala românească de marină. În toate cele trei porturi, velierul va fi deschis pentru vizite. Nava școală va reveni în portul militar Constanța pe 31 iulie. Bricul Mircea a efectuat de-a lungul celor 82 de ani de activitate în slujba Marinei Române marșuri de instructie în Marea Neagră, Marea Egee, Marea Mediterană și Oceanul Atlantic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…