marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Bricul “Mircea” pleacă în marș

Bricul “Mircea” pleacă în marș

de Redacția Dotto

Nava-școală „Mircea” se pregătește să plece în primul marș de instrucție din acest an. Bricul își va ridica pânzele în data de 24 martie, la ora 10, și va avea la bord 94 de elevi din anul I de la Școala  Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Murgescu”.

Pe timpul marșului, sunt planificate escale în porturi din Grecia, Franța, Spania, Italia și Turcia. Bricul va reveni acasă în 17 mai, chiar în ziua în care nava împlinește 83 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române. În luna aprilie, Bricul Mircea va participa și la două festivaluri maritime, care vor avea loc în Franța și Spania. Iar Paștele îi va prinde pe marinari la Castellon, unde se vor alătura celei mai numeroase comunități de români din Spania. Pe durata marșului, viitorii maiștri militari de marină își vor completa cunoștințele teoretice și își vor însuși noi deprinderi practice de navigație cu vele și cu motor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult