Bricul “Mircea” s-a întors din voiaj

Momente emoționante aseară în Dana Militară a Portului Constanța. După o misiune de două luni pe mare, Bricul Mircea s-a întors acasă. Cadeții au fost așteptați la cheu de familii, iubite și prieteni.

Cei 94 de marinari, elevi în anul întâi la școala de Maiștri Militari a Forțelor Navale au sosit acasă după un voiaj de două luni în care au străbătut patru dintre mările lumii.

2000 de mile marine a parcurs nava în timpul marșului de instrucție, iar cadeții au dat dovadă de mult curaj și și-au însușit noi deprinderi practice de navigație cu vele și cu motor. Mulți dintre ei au reușit să urce și până sus în arboradă.

Voiajul i-a dus pe marinari și la două festivaluri maritime în Spania și Franța, unde nava școală Mircea, de importanță istorică, a impresionat prin dimensiune și eleganță. În Spania, la Castellon, echipajul a sărbătorit și Paștele.

Revenirea acasă a Bricului Mircea a coincis anul acesta cu ziua în care nava marchează 83 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române. Velierul fost construit în anul 1938 în șantierul naval din Hamburg și este cea mai longevivă navă a Marinei Militare române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Canicula topește Constanța

51 de grade are nisipul în Mamaia. Un val de căldură extremă a pus stăpânire pe tot litora…