Bucătari și inspectori, la cuțite

Patronii de restaurante de pe litoral sunt la un pas de revoltă. Protecția consumatorilor vrea să îi oblige să calculeze caloriile preparatelor din meniuri. Măsura ar urma să intre în vigoare din 20 decembrie.

Ne vor închide pe toți, spun în cor cei care dețin restaurante și cataloghează ordinul ANPC drept… “caraghios”.

Protecția Consumatorilor a dat un Ordin prin care obligă toate unitățile de alimentație publică să specifice în meniuri tipurile şi cantitățile ingredientelor pe care le-au folosit la preparatele pe care le servesc clienților.

În același ordin se mai arată și că patronii de restaurante, și autoserviri, dar și cei care au afaceri tip fast food trebuie să afişeze informaţii privind numărul de calorii pe care îl are mâncarea, dar și informații despre aditivii folosiți. Toate aceste date trebuie să apară în meniu, sub denumirea preparatului culinar.

Tot în mediu ar trebui să mai apară informații privind cantităţile de grăsimi, de acizi graşi saturaţi, de zaharuri şi de sare pe care le are mâncarea servită clienților. Un mister total pentru angajații din bucătărie, care nu știu cum vor calcula numărul caloriilor.

Indicarea datelor privind tipul şi cantitatea ingredientelor va fi obligatorie pentru toate produsele care depăşesc 20 de grame în cadrul produsului finit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…