Bulevardele Tomis, Brătianu, Lăpușneanu și Mamaia sunt în topul celor mai zgomotoase artere din Constanța. Principala sursă de poluare fonică în orașul de la malul mării este traficul rutier, arată un studiu solicitat de Primăria Constanța, care are și o hartă strategică a nivelului de zgomot.
Administrația locală a găsit și câteva soluții pentru diminuarea poluării fonice. Înlocuirea autobuzelor vechi cu unele electrice, introducerea restricțiilor orare pentru ridicarea gunoiului, reabilitarea arterelor de circulație, dar și reabilitarea termică a clădirilor publice.
Cu ajutorul unei firme din Capitală au fost identificate zonele cele mai poluate fonic din orașul Constanța, inclusiv Palazu Mare și stațiunea Mamaia. Astfel, vor fi implementate o serie de măsuri menite să reducă poluarea fonică. Una dintre ele ar fi înlocuirea parcului auto existent cu autobuze cu motor diesel Euro 6 și achiziționarea autobuzelor electrice, introducerea restricțiilor orare pentru ridicarea gunoiului, dar și reabilitarea și modernizarea arterelor de circulație din municipiul Constanța.
Oamenii care locuiesc în zonele declarate cele mai gălăgioase spun că s-au obișnuit cu claxoanele mașinilor și sirenele ambulanțelor.
Din analiza rezultatelor obținute s-a observat că 25 de mii persoane locuiesc în zone care se află imediat sub limita de 70 decibeli, dar și in jur de 10 mii persoane care locuiesc în zone unde zgomotul depășește această limită.
Din analiza hărților de zgomot realizate și a planului de acțiune anterior, reiese că zonele liniștite ale orașului sunt Parcul Tăbăcăriei, Parcul Primăriei, Parcul Poarta 6, dar și Cartierul Faleză Nord – între str. Unirii și Marea Neagră.