Bulevardul 1 Mai şi şoseaua Mangaliei vor fi modernizate cu fonduri europene

 Lucrările de modernizare a bulevardului 1 Mai şi şoselei Mangaliei din municipiul Constanţa încep în primăvara acestui an, investiţia în valoare de aproximativ 70 de milioane de lei fiind realizată cu fonduri europene, a informat, marţi, administraţia locală.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni.

„În această primăvară vor începe lucrările prevăzute în proiectul de îmbunătăţire a mobilităţii urbane durabile pe sectorul delimitat de Gara CFR şi intersecţia cu DN39E. Achiziţiile de execuţie a lucrărilor şi a serviciilor de supervizare a şantierului sunt în derulare. Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni. (…) Potrivit proiectului, peste 4 km de tramă stradală vor fi reconfiguraţi. Infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere Bulevardul 1 Mai şi Şoseaua Mangaliei va fi resistematizată prin creşterea calităţii şi atractivităţii serviciului de transport public local şi a infrastructurii aferente mobilităţii active, respectiv deplasarea pietonală şi cu bicicleta”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Conform sursei citate, spaţiul public urban va fi reconfigurat prin modernizarea carosabilului pe o suprafaţă de peste 87.000 metri pătraţi, reabilitarea şi extinderea traseelor pietonale, pe aproximativ 26.200 metri pătraţi. Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru şoseaua Mangaliei, pe o lungime de aproximativ 3.200 metri şi piste de biciclete, pe o lungime de 3.050 metri.

„Investiţiile în amenajări urbane cuprind: staţii de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă reţea de iluminat public pentru carosabil, trotuare şi piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizaţie unică subterană pentru comunicaţii şi reţea electrică de iluminat, spaţii verzi mediane şi sistem de irigaţii. Zona va fi accesibilă persoanelor cu dizabilităţi şi mobilitate redusă prin marcaje şi indicatoare speciale. (…) De asemenea, se vor monta stâlpi pentru protecţia pietonilor”, se mai menţionează în comunicat.

Proiectul „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, zona bulevardul 1 Mai – şoseaua Mangaliei” este finanţat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile”.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 70 de milioane de lei, contribuţia financiară a municipalităţii fiind de circa 1,4 milioane de lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Harta interactivă a parcărilor și la Constanța

Inspirată ale mari orașe din țară, Primăria Constanța a elaborate recent o hartă interacti…