Cadeți pentru 3 zile

La Constanța, elevii de generală au intrat într-un program numit „Cadeți pentru 3 zile”. Tinerii au participat la pregătirile militare cot la cot cu soldații din marina militară și au descoperit ce înseamnă viața pe vapor. Cei 25 de copii din satele Dobrogei au iesit astăzi pe mare cu o navă de luptă care i-a lăsat fără cuvinte.

Comandații Garnizoanei speră sa-i atragă în acest fel pe cei mici, spre Liceul Militar de Marină. Situația dificilă de peste hotare pune în pericol siguranța țării. Din acest motiv, România caută să-și suplimenteze forțele armate prin recrutarea de tineri voluntari care, într-o zi, își vor apăra țara cu propria viață. Cei 25 de elevi din clasa 7-a s-au îmbarcat de la prima oră a dimineții pe o navă de luptă contra minelor, în Portul Militar Constanta.

Imediat ce nava s-a desprins de cheu, tinerii elevi au început instructajul. Atenți la indicațiile ofițerilor, copiii au luat parte la prima lectie de navigatie costieră. Aceasta a fost predată direct pe puntea de comandă. Nava de luptă i-a dus pe cei mici pană la Vama Veche și înapoi acasă. Ancorați la câțiva kilometri în larg, drumul de-a lungul litoralului i-a fascinat pe tinerii cadeți. Experiența pe punte, printre arme si ofițeri, dar și manevrele de luptă le-a oferit elevilor o lecție unică în viață de curaj și patriotism. Programul „Cadeti pentru Trei zile” se adresează în special copiiilor din zonele mai îndepărtate de Constanta, care își doresc o carieră militară. Excursia copiilor de clasa 7-a la bordul navei de luptă s-a încheiat când echipajul i-a adus in siguranta la mal. Tinerii cadeți au plecat acasă cu multe amintiri de povestit și cu dorința de a se întoarce intr-o bună zi, pe punte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…