Caii din Delta Dunării, pe masa de Crăciun

Caii din Delta Dunării ajung pe masa de Crăciun chiar cu acordul autorităților.

Este semnalul de alarmă tras de activiștii din zonă. Grupul de iniţiativă „S.O.S. Caii Deltei” semnalează prin intermediul unui comunicat de presă că a fost reluată practica trimiterii la abatoare a cailor sălbatici din Deltă chiar acum, în preajma Sărbătorilor.

Aceștia au difuzat chiar și două filmulețe în care caii sălbatici din Delta Dunării sunt transportați în țarcuri special construite și trimiși în abatoare.

Un astfel de transport ar fi fost făcut în data de 29 octombrie, în apropierea Kilometrului 54 de pe brațul Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. În ziua de 12 noiembrie, aceeași barjă pleca spre Perișor pentru o nouă recoltă, iar ultimul transport a fost efectuat în data de 8 decembrie, conform Grupului de Inițiativă.

Activiștii de la „S.O.S. Caii Deltei” au sesizat toate autoritățile responsabile și au prezentat dovezile și documentarea video a transporturilor făcute, precum și cea a țarcului construit pe malul canalului Dranov.

Unele dintre transporturi au fost oprite la sesizarea lor de către Poliție, iar transportatorii sancționați contravențional pentru absența actelor de transport, însă mașinile au fost lăsate să-și continue drumul spre abator.

Grupul de inițiativă „S.O.S. Caii Deltei” amintește faptul că, încă din anul 2013, s-a vorbit despre o „mafie” care face posibil transportul cailor, procesarea lor în abatoarele din Europa și valorificarea cărnii ca fiind carne de vită. Totul s-ar face cu ajutorul unor locuitori ai Deltei. Membrii „S.O.S. Caii Deltei” mai spun că au fost ținta amenințărilor și intimidărilor lansate de complicii din Dunavățul de Jos a rețelei de traficanți de cai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…