Home News Camere de supraveghere în cartierul Henri Coandă
News - 5 zile în urmă

Camere de supraveghere în cartierul Henri Coandă

După ce la sfârșitul anului trecut, au primit vestea că vor avea camere de supraveghere în zonă, iată că momentul mult așteptat pentru locuitorii din cartierul Henri Coandă din Constanța se apropie. Primăria a cumpărat un sistem de supraveghere video, care va fi instalat cel târziu până la jumătatea lunii martie.

La finalul lunii decembrie a anului trecut, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța anunța că a încheiat contractul de furnizare privind instalarea în Campusul social Henri Coandă a unui sistem de supraveghere video, menit să ducă la creșterea gradului de siguranță din ansamblul de unități locative modulare. Primăria a cumpărat un sistem de supraveghere video, care va fi instalat cel târziu până la jumătatea lunii martie. Decizia a fost luată în primul rând pentru a preveni faptele antisociale și pentru a crește gradul de siguranță. Întrebați de un reporter constănțean ce părere au despre această inițiativă, cei mai mulți dintre locatari s-au arătat mulțumiți.

Unul dintre cei mai vechi locatari ai cartierului a vorbit de asemenea și despre cei certați cu legea, din cauza cărora percepția oamenilor despre cei care locuiesc în Henri Coandă este una negativă. Bărbatul este puțin sceptic și susține că nu știe cât vor rezista aceste camere de supraveghere.

Sistemul va fi compus din 33 de subsisteme de supraveghere, instalate în fiecare unitate locativă din Campus, ele fiind conectate prin sistemul de transmisii date la sediul Direcției Generale Poliția Locală și la sediul administrativ RAEDPP Constanța din cadrul Campusului. Fiecare subsistem de supraveghere va fi autonom, va înregistra local imaginile de la camerele instalate în fiecare unitate locativă și va putea fi accesat de la distanță, atât pentru vizualizare „live”, cât și pentru vizualizare înregistrări și setări de sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Primăvară în termometre la Constanţa

Vreme autentică de primăvară astăzi la Constanța, așa că oamenii s-au îmbrăcat lejer și au…