Căminul studențesc de la Pescărie finalizat în proporție de 60%

În mai 2020 a fost semnat contractul de finanțare pentru construirea noului cămin studențesc al Universității „Ovidius” din Constanța, din zona Pescărie.

În primăvara anului 2021, au început lucrările, iar stadiul de realizare al acestora este, în prezent, de 60%, potrivit Companiei Naționale de Investiții. Aceste lucrări au fost sistate pe parcursul anotimpului rece. Căminul va avea în total, 167 de locuri de cazare.

Camerele sunt prevăzute pentru a avea capacitatea de două locuri și vor fi dotate cu grup sanitar propriu. Noua clădire va respecta cerințele și normativele în vigoare, fiecare cameră fiind echipată cu mobilier specific. Totodată, căminul va fi prevăzut cu spălătorie, uscătorie, călcătorie, cabinet medical și bibliotecă,iar pe fiecare etaj va exista și o sală de mese cu chicinetă și una de lectură. 

Universitatea „Ovidius” deține patru cămine, ce totalizează peste 1.300 de locuri. Două dintre acestea sunt situate pe malul mării, în zona Faleză Nord, la limita sudică a stațiunii Mamaia, unul fiind construit în 1998, iar celălalt, în 2008. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Germania: popularitatea guvernului se prăbușește

Formaţiunea social-democrată SPD s-a reunit în congres la Berlin, dar delegaţii nu au mai …