Campanie gratuită pentru depistarea cancerului colorectal

Campanie de testare gratuită, la Constanța, pentru depistarea cancerului colorectal. Acesta se desfășoară la Spitalul Județean de Urgență.

Screening-ul se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani. Specialiliști spun diagnosticat la timp cancerul colorectal se poate vindeca. Nouă din zece pacienți înving lupta cu boala depistată în faze incipiente.

De la debutul campaniei, în 2020, la Spitalul Județean s-au prezentat peste 20 de mii de pacienți care au dorit să se testeze. 12.930 dintre aceștia au fost diagnosticați cu cancer colorectal.

În campania de testare mai sunt implicate și alte centre medicale din cinci județe ale țării, Spitalul Județean de Urgență Constanța fiind coordonatoul acestora. Spitalul nostrum are opt medici specialiști în domeniu, trei cabinete de endoscopie și un cabinet destinat examenului de colonoscopie.

În România, 4 din 100 de persoane sunt diagnosticate cu cancer colorectal în fiecare an. O boală mortală, care poate fi combătută dacă este depistate din timp. Medicii spun că 60% din decese pot fi evitate prin screening. Cancerul de acest tip se poate manifesta preponderent după vârsta de 50 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…